Weeswaakzaam
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
stats
advertenties1
advertenties
advertenties1
De kerk is geen ABN Amro

Jezus navolgen, steeds dichterbij de Meester komen – dat is het hartsverlangen van Jan Wolsheimer (42). Wolsheimer is voorganger van de evangelische CAMA Parousia-gemeente in Woerden en schrijver van het boek ‘Tegen de draad‘.

Jan Wolsheimer groeide op in een streng, ‘hypercalvinistisch’ milieu. ‘De wedergeboorte gold daar als het hoogst haalbare, daarna volgde niets.’ Op zijn zesde wist hij één ding zeker: hij was niet uitverkoren. Bidden voor zichzelf deed hij dan ook niet. Dat had toch geen zin. Wel bad hij vaak voor zijn ouders, voor hen was er nog hoop. Kan een kleuter zo’n loodzware last dragen? ‘Nee, eigenlijk niet. Ik zat vol met angst. De worsteling met de dubbele predestinatieleer van Calvijn (God heeft vooraf bepaald wie wel en wie niet zalig wordt, red.) heeft jarenlang geduurd.’

Op zijn negentiende kwam er een verandering. Met de kerk van zijn jeugd had Jan toen al weinig meer op. Hij was toch niet uitverkoren. Muziek en voetbal trokken hem meer dan wekelijkse preken en psalmzang op hele noten. Zijn agenda op het Rotterdamse Revius College had hij volgeplakt met blaadjes van popartiesten.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/de-kerk-is-geen-abn-amro/


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl