Weeswaakzaam
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
stats
advertenties1
advertenties
advertenties1
Gods verhaal inzingenNiet zo lang geleden sprak ik een dominee. Hij vertelde me dat hij veel psalmen tegenwoordig niet meer opgeeft. De mensen weten niet meer waarover ze zingen, wist hij te vertellen. Al die verwijzingen in de psalmen naar Bijbelverhalen en plaatsnamen in Israël – dat is voor de gemiddelde kerkganger toch een ver-van-hun-bed-show. Hij zocht daarom alleen nog maar duidelijke liederen uit waar de bezoekers zich snel en gemakkelijk mee konden identificeren.

Ik, hier en nu

Nu was deze dominee heel eerlijk, maar hij is zeker geen eenling. Ga maar eens na welke liederen er in kerken en gemeenten worden opgegeven – en je zult zien dat veel voorgangers en muziekteams dezelfde criteria hanteren. Of pak de Opwekkingsbundel er eens bij – veel liederen gaan over ‘ik, hier en nu’, zijn kort en vergen weinig bijbelkennis. God wordt uitbundig geprezen, maar vaak blijft het wat in de lucht zweven. Het wordt niet verankerd in onze wereld en ons dagelijks bestaan.

Precies dat is wat in de Bijbel zo ontzettend belangrijk is. Wat God doet, doet Hij in onze werkelijkheid. Wil je God kennen, dan richt je je niet alleen naar boven, maar dan kijk je ook terug: God maakt Zichzelf bekend in Zijn daden, in het verleden en het heden. Om Hem te kennen, moet je dus de verhalen kennen over hoe Hij steeds weer de geschiedenis in komt, Zijn volk onderwijst, vermaant en redt.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/gods-verhaal-inzingen/
Vrede zij u,
Henk
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl