Weeswaakzaam
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
stats
advertenties1
advertenties
advertenties1
Laatste artikelen

Klik hier voor de video waarin te zien is hoe Arabische kinderen Israëlische soldaten provoceren. Het Arabische meisje in kwestie is de elf jarige A’hd Tamini uit het dorpje Nabi Saleh. Dat provoceren gebeurt zoals altijd in het bijzijn van buitenlandse activisten en fotografen die hopen op een gewelddadige reactie van de soldaten. Het meisje bespuugt de soldaten, schopt en scheld ze overal voor uit. “Ik sla je hoofd in” zegt ze terwijl haar moeder druk aan het filmen is en de fotograven plaatjes schieten. Het komt regelmatig voor dat figuren van de media en buitenlandse activisten, de kinderen betalen voor dit soort acties. Israëlische soldaten zijn erin geschoold om zich in zulke situaties niet te laten provoceren want ze weten dat wanneer ze een klap uitdelen, ze internationaal aan de schandpaal genageld zullen worden. Dergelijke provocaties zijn een regelmatig terugkerend fenomeen. Wat op de video te zien is, is het resultaat van een jarenlange haatcampagne georkestreerd door het bewind in Ramallah. Begonnen onder aartsterrorist Jasser Arafat en na diens dood voortgezet door Abu Mazen (Mahmoud Abbas) en zijn bende. D.m.v. ophitsende programma’s op de televisie, leugenachtige artikelen in kranten en haateducatie op scholen, wordt de haat er in gepompt waardoor kinderen veranderen in gehersenspoelde fanatici. De televisie gaat zich te buiten aan grove geschiedvervalsing en Holocaust revisionisme en verzint gruwelijke bloedsprookjes om de haat tegen Joden en de staat Israël verder aan te wakkeren.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/opgehitste-arabische-kinderen-provoceren-israelische-soldaten/
 Vrede zij u,
HenkReacties


Hoeveel vertrouwen heeft u nog in uw locale media en berichtgeving over het conflict tussen Israël en de Palestijnen, indien u zou weten hoe een belangrijk deel van die ‘berichten’ tot stand komt? Op het plaatje: “Een Palestijn in de Westbank gooit een steen naar de Israëlische bezetters.” Wat klopt er niet in dit beeld? [bron]
Opnieuw heeft Israël zich in een militaire operatie gestort om een halte toe te roepen aan voortdurende terreur en de rakettenregen die vanuit Gaza neerkomt op de hoofden van de burgerbevolking van Israël. Opnieuw falen uw locale en internationale media om adequaat en objectief te berichten over het conflict. Elk conflict heeft een oorzaak en een gevolg. Echter, door voordien te weigeren te berichten over de vele raketaanvallen en aanslagen die deze Operatie voorafgingen (omdat het Israël nu eenmaal nooit het nieuws haalt zolang er geen of nauwelijks Palestijnse slachtoffers vallen), blijft het grote publiek andermaal verstoken van iedere essentiële context, die enkel bijdraagt aan het (verwrongen) beeld van Israël als de provocateur en agressor.
http://weeswaakzaam.com/operation-pillar-of-defense-hoe-en-waarom-het-begon-en-wat-iedereen-erover-moeten-weten/

Vrede zij u,
Henk

 

Reacties


Hamas bedreigt en vermoordt niet alleen willekeurige burgers van Israël maar gebruikt ook de eigen burgerbevolking als schild om zich te beschermen tegen eventuele tegenaanvallen. Wapens en raketten worden opgeslagen in burgerwoningen, moskeeën en scholen. De daken van peuterscholen, universiteiten, moskeeën en VN gebouwen worden gebruikt als lanceerplatform om raketten en mortiergranaten af te vuren op Israël.

De toestand op dit ogenblik in het zuiden van Israël en Gaza escaleert nog steeds. Sinds het begin van Operation Pillar of Defense hebben de terreurorganisaties onder het commando van Hamas meer dan 420 raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in zuid-Israël. Dat een en ander in strijd is met een massa verdragen en akkoorden, daar is iedereen zich van bewust.

Alleen worden Hamas en nevenorganisaties nooit vervolgd voor die oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Waarom zij voor dergelijke feiten die al sinds 2001 (en vroeger) aan de gang zijn, niét worden vervolgd en ook de Hamasleiders niét voor het Strafhof in Den Haag worden gedaagd en intussen toch via de Palestijnse Autoriteit enorme hulpfondsen binnenrijven van het Westen, mag u zelf invullen. Maar u riskeert dan wel voor islamofoob te worden versleten of in het ‘beste’ geval ervan beschuldigd te werken in dienst van de Mossad of voor een denkbeeldige Joodse Lobby.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/hamas-pleegt-oorlogsmisdaden-en-misdaden-tegen-de-menselijkheid/
Vrede zij u,
Henk
ReactiesNa maandenlange raketbeschietingen door Hamas-terroristen vanuit Gaza, is voor Israel de grens bereikt. Om een einde aan het geweld te maken, is Israel Operatie Wolkkolom gestart. Een bijzondere benaming. De wolkkolom wees op de aanwezigheid van de Engel van God tijdens Israëls reis door de woestijn, na de verlossing uit Egypte, onderweg naar het beloofde land. In de wolkkolom wees de Here Zijn volk de weg en beschermde Hij hen.

Zuidwest-Israel is veranderd in een oorlogsgebied. Scholen zijn gesloten, en ruim 1 miljoen mensen leven in angst en vrees. Vele tientallen raketten worden vanuit Gaza afgevuurd op doelen tot zo’n vijftig kilometer vanaf de grens met Israel. Zelfs Tel Aviv ligt onder vuur. Vrijdagmiddag werden ook de eerste twee raketten afgeschoten Jeruzalem, zo’n zeventig kilometer van Gaza vandaan. Tot nog toe zijn drie Israëli’s om het leven gekomen, een aantal anderen is (zwaar) gewond geraakt.

Israel bracht de Hamas-terroristen een zware slag toe door Ahmed Jabari met een precisieaanval te doden. Hij was de leider van de militaire tak van de Hamas in Gaza. Hij werd ook verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering van de Israëlische militair Gilad Shalit.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/israel-onder-vuur/
Vrede zij u,
Henk
ReactiesNiet zo lang geleden sprak ik een dominee. Hij vertelde me dat hij veel psalmen tegenwoordig niet meer opgeeft. De mensen weten niet meer waarover ze zingen, wist hij te vertellen. Al die verwijzingen in de psalmen naar Bijbelverhalen en plaatsnamen in Israël – dat is voor de gemiddelde kerkganger toch een ver-van-hun-bed-show. Hij zocht daarom alleen nog maar duidelijke liederen uit waar de bezoekers zich snel en gemakkelijk mee konden identificeren.

Ik, hier en nu

Nu was deze dominee heel eerlijk, maar hij is zeker geen eenling. Ga maar eens na welke liederen er in kerken en gemeenten worden opgegeven – en je zult zien dat veel voorgangers en muziekteams dezelfde criteria hanteren. Of pak de Opwekkingsbundel er eens bij – veel liederen gaan over ‘ik, hier en nu’, zijn kort en vergen weinig bijbelkennis. God wordt uitbundig geprezen, maar vaak blijft het wat in de lucht zweven. Het wordt niet verankerd in onze wereld en ons dagelijks bestaan.

Precies dat is wat in de Bijbel zo ontzettend belangrijk is. Wat God doet, doet Hij in onze werkelijkheid. Wil je God kennen, dan richt je je niet alleen naar boven, maar dan kijk je ook terug: God maakt Zichzelf bekend in Zijn daden, in het verleden en het heden. Om Hem te kennen, moet je dus de verhalen kennen over hoe Hij steeds weer de geschiedenis in komt, Zijn volk onderwijst, vermaant en redt.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/gods-verhaal-inzingen/
Vrede zij u,
Henk
Reacties

Zorginstelling Different stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling. Dat zei algemeen directeur Henk van Rhee van koepelorganisatie Tot Heil des Volks, waar Different onder valt, dinsdag. “We bespreken met onze advocaten wat we kunnen doen.

Lees meer...

De Amerikaanse president Barack Obama, die naar op grote schaal wordt verwacht een directe actie tegen de Syrische leider Bashar wil nastreven in het voetspoor van de Houla gruweldaad, is bezig met wat hij beschouwt als een grote bedreiging voor de wereld: een potentiële toegang tot de grote Syrische voorraden aan chemische en biologische wapens door Al Qaeda of andere terroristische organisaties.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/?p=21686
Lees meer...

Er is veel discussie over het tijdstip van de opname van de gemeente. Als men al in een Opname wil geloven. Er zijn meerdere standpunten. Zegt de ene dat de opname een behoorlijke tijd voor de laatste jaarweek zal geschieden en dit dient te gebeuren omdat de Oorlog van Ezechiël nog moet plaats vinden voordat de laatste jaarweek, met de zeven gewone jaren, aanbreekt.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/?p=21683
Lees meer...

Sommige van mijn lezers zijn ongelukkig dat ik kritiek blijf geven op President Barak Obama en zijn regering. Het probleem is echter dat deze regering verschrikkelijke dingen in het Midden-Oosten blijft doen. En de meest vernietigende bewijs over deze acties komt niet voort vanuit Obama’s vijanden, maar uit de administratie zelf en de ondersteunende massamedia.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/?p=21680
Lees meer...

Eerst onszelf veranderen. Als u al twijfels hebt over uw redding, dan kunt u zich niet veroorloven om te wachten tot de situaties om ons heen zal gaan veranderen met het accepteren van Christus, omdat we bijna geen tijd meer hebben.

Lees meer: http://weeswaakzaam.com/?p=21676
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl